EN

Vijesti

Digitalna ekonomija kao pokretač gospodarskog razvoja ruralnih područja

Digitalna ekonomija kao pokretač gospodarskog razvoja ruralnih područja

U organizaciji Europskog doma Vukovar i Zaklade Friedrich Ebert u Vukovaru je 6.travnja 2016. održan okrugli u sklopu  7. Vukovarskog ekonomskog foruma "Digitalna ekonomija kao pokretaču gospodarskog razvoja ruralnih područja“.

Na okruglom stolu govorili  su pomoćnik ministra gospodarstva Željko Pravdić, tajnik udruge Osijek Software City Bela Ikotić, te predsjednica Udruge hrvatskih poduzetnica Alma Saganić. Alma Saganić je prisutnima naglasila kako je misija Udruge pomagati i promicati žensko poduzetništvo, a naročito je važna ta pomoć u digitalnom svijetu. Neprekidne promjene, izuzetno širok spektar virtualnih usluga i softvera, otežavaju optimalni odabir korisnicama pa umjesto pomoći, digitalna ekonomija može i usporavati poslovne procese ako se ne posjeduju potrebna znanja i vještine. Tu je izuzetno važna neprekidna edukacija i širenje potrebnih informacija, što je i misija udruge.

 

Predavači/ce su nakon završenog okruglog stola imali mogućnost vidjeti remek djelo vukovarske poduzetnice Zrinke Šesto koja je na prekrasnom brodiću „Bajadera“  uz interesantnu priču o Vukovaru, u izvođenju supruga Zorana Šeste, provezla goste po prekrasnom, plavozelenom Dunavu. Gosti su napisali poruku u boci i bacili je u Dunav.

VukovarVukovar 2