EN

Vijesti

Održana radionica: Financiranje za poduzetnice i one koje to žele postati

Održana radionica: Financiranje za poduzetnice i one koje to žele postati

Prva u nizu radionica o financiranju poduzetnica i onih koje to žele postati, u organizaciji Udruge hrvatske poduzetnice i županijskih HGK (u ovom slučaju HGK Karlovac), održana je 16. veljače 2016. u Karlovcu. Tridesetak poduzetnica i jedan gospodin (poduzetnica je zbog bolesti bila spriječena pa je došao njezin suprug) pažljivo su slušale ali i diskutirale sa prezenterima:

gđom Draženkom Draženović Kostelac, voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku

gđom Ivanom Mikek Kupres, stručnom savjetnicom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Veljkom Paušem, iz Hamag Bicra te

gđom Almom Saganić, iz Udruge WECroatia

Skup je pozdravio g. Damir Furdek, direktor Županijske komore Karlovac, naglasivši važnost žena u poduzetništvu, drugačiji način pristupa poduzetnišvu, manju sklonost rizicima i veću naklonjenost stabilnom poslovanju.

Predsjednica Udruge WECroatia naglasila je kako serija radionica započinje upravo u HGK Karlovcu, s obzirom da visoku, profesionalnu razinu podrške koju upravo ta Komora pruža. Direktor Furdek i viša stručna suradnica Brigita Palajsa – Škarjak veoma su se potrudili oko organizacije i realizacije same radionice. Upravo je impresivno njihovo poznavanje poduzetnica na cijelom području Županije ali jednako tako i onih koje to žele postati. Bez njihovog truda, iskustva i znanja, radionica sigurno ne bi bila tako uspješna i efikasna.

No ne smijemo nikako zaboraviti niti izlagače. Bez njih – ne bi bilo sadržaja.

Gđa Draženka Draženović Kostelac, detaljno je prezentirala HBOR-ov proizvod najmjenjen isključivo poslovnim subjektima koji su u većinskom vlasništvu žena. Kako do kredita uz 2% kamata, interesiralo je mnoge sudionice. Prezentacija je bila izuzetno detaljna, uz mnogo praktičnih, korisnih detalja i savjeta.

Gđa Ivana Mikek Kupres prezentirala je nekoliko mjera kojima HZZ potpomaže samozapošljavanje s jedne strane, ali i načine kako poduzetnice mogu dobiti poticaje za zapošljavanje novih djelatnika. Čak niti organizatori nisu predvidjeli da informacija i mjera ima toliko, da bi bilo dobro napraviti pauzu.

Veljko Pauš iznio je cijeli niz mjera i mogućnosti za izdavanje jamstava i garancija, koje su izuzetno dobro prihvaćene bilo od HBOR-a bilo od poslovnih banaka.

Postavilo se na kraju pitanje što treba napraviti netko tko želi postati poduzetnica, ima ideju a nema nikakvu materijalnu vrijednost, da bi krenula u biznis?

Interesira Vas odgovor? Dođite na našu slijedeću radionicu u Zagrebu 3.3.2016. u 9 h. Prijavite se http://www.wecroatia.com/hr/dogadanja/3-ozujak-zagreb/

Pročitajte što su drugi napisali o radionici:

Radio Mrežnica, 16.2.2016.

HGK Karlovac, 16.02.2016.